Het is een vreemde tijd waarin we momenteel leven. We ervaren deze situatie allemaal op onze eigen manier en komen allemaal onze eigen uitdagingen tegen. Ook ik heb daarmee te dealen. Mijn zorgen zijn reëel en mogen er ook gerust zijn. Ik laat ze gedoseerd binnen. Inmiddels heb ik mijn draai weer een beetje gevonden.

Wat kan ik voor mijzelf betekenen?

Dat kwam doordat ik me afvroeg: wat kan ik voor mijzelf betekenen in deze periode? Ik wil me niet laten overweldigen door zorgen over de toekomst. En als het met mij goed gaat, kan ik goed werk leveren voor mijn klanten. Creativiteit is voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn werk. Van mijn leven. Als ik kan creëren voel ik me gelukkig en gedreven. Het antwoord op de vraag die ik mijzelf stelde, was dus relatief simpel: wees creatief. Nu is creativiteit een ruim en abstract begrip. Het is onbegrensd. Ik ben daarom op zoek gegaan naar grenzen. 

Elk verhaal kent grenzen

Verhalen spelen zich af in beperkte tijd en ruimte. Net als het coronaverhaal dat we nu beleven. Mijn ontdekkingsdrift, de voedingsbodem voor mijn creativiteit, beperkt zich nu voornamelijk tot mijn eigen erf. Gelukkig heb ik Lola, mijn hond, die ervoor zorgt dat ik nog regelmatig buitenlucht opsnuif, dacht ik bij mezelf. 

Daar had ik het: ik wil creëren, ik wil nieuwe werelden exploreren en ik wil Lola bedanken voor haar nooit aflatende enthousiasme om buiten op ontdekkingstocht te gaan. Dus ben ik nu aan het leren om 2D-computeranimaties te maken van ‘Lola’s lollige leven’. Binnenkort te zien in dit theater. 

100.000 obstakels

Wat een flow bracht dat weer in mijn leven. Ook al ben ik 100.000 obstakels tegengekomen. Spaanse instructiefilmpjes met de slechtste Engelse ondertiteling ooit. Nog nooit met Adobe Illustrator gewerkt. De ankerpunten van digitale Lola-onderdelen op de verkeerde plekken gezet, zodat armen en benen vreemde bochten maakten. Ik heb er zo’n lol in. Ik blijf net zo lang puzzelen en van mijn fouten leren tot ik Lola kan laten gewichtheffen, koorddansen en een kat kan laten temmen.

Wrrrrraff!

Lola

Liefdevol vakmanschap

In diezelfde flow, dwars door de lockdown heen, is ook deze nieuwe website geboren. Vanuit liefdevol vakmanschap ontworpen, gebouwd en gefinetuned door Jan Rajtoral van Gonzodesign. Deze website vertelt het verhaal van red pepper gang productions: stel je eens voor wat ik allemaal voor jou kan betekenen… 

gonzodesign.nl
Nieuwe website van RedPepperGang Productions, made by gonzodesign.nl

Koffie?

Vanuit mijn communicatie-achtergrond, gespecialiseerd in identiteit, imago en storytelling help ik je graag jouw verhaal of het verhaal van jouw organisatie te vertellen. Dat verhaal vertel je niet in één keer. Je vertelt het in stukjes, waarbij je keer op keer de belangrijkste emotionele waarden laat terugkomen. Je vertelt het met beelden, met tekst, in persoonlijk contact, je vertelt het zelfs met je eigen gedrag. De consistentie van alles wat je naar buiten brengt, of je nu een persoon bent of een bedrijf, bepaalt hoe de wereld naar je kijkt. En dát is storytelling. Laten we eens koffiedrinken om verder te praten! 

Auteur:

Zoë is een ondernemende, creatieve conceptdenker en storyteller. Dat eerste heeft ze op eigen kracht bereikt. Dat ze verhalen kan bouwen, heeft ze te danken aan haar oma. Ook Lola, de hond, is een grote inspiratiebron.

Laat een Reactie achter