Project Later als ik groen ben
play
    • Share :
  • |
  • 19
  • VIEWS
DESCRIPTION

Eind 2016 vroeg de gemeente Delft mij mee te denken over video’s voor hun (social media) campagne ‘Delft wordt groen’.

In 2050 wil de gemeente 100% energieneutraal zijn. 2050… Dat duurt nog wel even, dacht ik. Wat houdt het in als je in 2050  medeverantwoordelijk bent voor een energieneutrale gemeente? In elk geval twee dingen: dat je nu nog kind bent en dat niemand nog precies weet welke mogelijkheden we dan hebben om energie te besparen en op te wekken.

Met die conclusies in mijn achterhoofd presenteerde ik mijn ideeën aan de gemeente Delft: laten we in beeld brengen hoe de kinderen van nu aankijken tegen een energieneutraal Delft in 2050. Welke manieren kunnen zij bedenken om later, als ze groot zijn, met energie om te gaan.

Mijn visie werd zo enthousiast ontvangen dat op een Delftse basisschool een duurzaamheidsproject werd gestart januari 2017 in de groepen 5 t/m 8. Ook met naam van dit project kwam ik op de proppen: Later als ik groen ben. Ik heb deze groepen gevolgd in hun excursie naar The Green Village, een lezing van hoogleraar Ad van Wijk en hun project op school dat werd afgesloten met een wedstrijd. Wie had het beste idee voor een energieneutrale toekomst bedacht?

Comments (0)

Leave a reply

Should you ever have a question, please dont hesitate to send a message or reach out on our social media.