LATER ALS IK GROEN BEN – PRIJSWINNAARS

Een belangrijk doel van de gemeente Delft is om 100% energieneutraal te zijn in 2050. Toen ik gevraagd werd eind 2016/begin 2017 een serie korte filmpjes hierover te maken om bewustwording te creëren bij de inwoners van Delft, viel me direct de lange termijn op. 2050… Dat is pas over 33 jaar. Hoe weten we hoe de wereld er dan uitziet? Wat er allemaal mogelijk is tegen die tijd? Maar bovenal: wie dan volwassen is, is nu nog kind.

Met dit in gedachten bracht ik mijn ideeën bij de gemeente voor het voetlicht. Laten we kinderen vragen hoe zij de toekomst voor zich zien op het gebied van duurzaamheid. Dit bracht een heel project teweeg bij een Delftse basisschool: Later als ik groen ben (ook over deze projectnaam van mijn hand was de gemeente direct enthousiast).

Ik heb de groepen 5 tot en met 8 gevolgd in hun project, dat in februari 2017 werd afgerond met een prijsuitreiking voor het beste duurzaamheidsidee. Het was een feest om te zien hoe de creativiteit van deze basisschoolleerlingen vaak leidde tot ingenieuze vondsten om energie te besparen en op te wekken. Een prettig idee dat de kinderen van nu in 2050 aan het roer staan.

You Might Also Like...