Storytelling

Quotation-Paulo-Coelho-mountains-courage-example-inspirational-Meetville-Quotes-158red pepper gang productions gebruikt storytelling bewust, als sociale manier om jouw klanten te boeien en te binden. Om betekenisvolle relaties te laten groeien en bloeien tussen jouw bedrijf en alle betrokkenen. Verhalen worden niet verzonnen met dat doel. Ze zijn er al. Ze hoeven alleen geboren te worden. Ze zitten verstopt in jou, in je medewerkers, in de klanten zelf, in je leveranciers, in iedereen die regelmatig met jouw bedrijf te maken heeft. red pepper gang productions houdt van de ontdekkingsreis om de verhalen te zoeken en te vinden. Samen met jou structureert ze alle elementen en leert jou hoe jij die verhalen bewust kunt inzetten om de juiste mensen aan te trekken en een sterke verbinding met hen aan te gaan. 

Storytelling – een verhaal vertellen – is een bijzondere vorm van communicatie. We doen het allemaal, elke dag, de hele dag door. We vertellen onze partner hoe onze dag was: hoe belachelijk het was dat het brood bij de supermarkt om 15.00 uur al was uitverkocht, dat we een compliment kregen van onze manager, dat we werden nagefloten op straat. We bellen een vriend die we al een tijd niet hebben gezien, omdat hij een mail heeft gestuurd dat hij ernstig ziek is. Al die kleine en grote verhalen delen we met elkaar.

 

Avontuurtjes

Waarom? Omdat het allemaal kleine avontuurtjes zijn. We krijgen uitdagingen op ons pad, we overwinnen onszelf, we moeten weer verder. Er gebeurt zoveel in ons leven dat we nauwelijks tijd hebben om al die grote en kleine avontuurtjes te verwerken. Leven lijkt soms verdacht veel op overleven. Dan is het fijn dat je de verhalen aan iemand kunt vertellen. Iemand die meeleeft, die snapt wat je doormaakt, die zichzelf herkent in wat jij vertelt. Want we zijn uiteindelijk maar gewoon kwetsbare mensen.

 

Verhalen werden vroeger al bij het kampvuur verteld. In een stam was het heel belangrijk gebeurtenissen met elkaar te delen en er een betekenis aan te hangen. Al sinds mensenheugenis is de mens op zoek naar betekenisgeving, zingeving. Emoties met elkaar delen, brengt mensen dichter bij elkaar. Die verbondenheid was vroeger niet alleen belangrijk om te overleven met elkaar, het is ook een van de eerste levensbehoeften om de veiligheid en warmte daarvan te ervaren.

 

Je mening ventileren op Facebook

Ook in het huidige moderne tijdperk met alle technologische mogelijkheden die we voorhanden hebben, delen mensen nog steeds graag hun belevenissen en verhalen met elkaar. Sociale netwerken zoals Facebook en Twitter floreren daardoor. Hoe makkelijk is het om alles wat jou overkomt, elke overwinning die je behaalt, of zelfs elke tegenslag die je ervaart met de wereld te delen. De reacties die op je post volgen, getuigen van medeleven, herkenning, of juist de behoefte het tegendeel op te werpen en andere meningen te ventileren.

 

Duizenden jaren oud sociaal fenomeen

Storytelling is dus iets dat iedereen elke dag doet. Je bent je er alleen niet zo bewust van. Je zet het niet zozeer bewust in. Je deelt gewoon wat je beleefd hebt en wilt dat ook graag weten van een ander. Door het gesprek aan te gaan, doe je soms nieuwe inzichten op, leer je weer iets bij, of je helpt de ander met een nieuwe blik en nieuwe ideeën. Het is een duizenden jaren oud sociaal fenomeen.

 

Bewust gebruiken

red pepper gang productions gebruikt storytelling bewust, als sociale manier om jouw klanten te boeien en te binden. Om betekenisvolle relaties te laten groeien en bloeien tussen jouw bedrijf en alle betrokkenen. Verhalen worden niet verzonnen met dat doel. Ze zijn er al. Ze hoeven alleen geboren te worden. Ze zitten verstopt in jou, in je medewerkers, in de klanten zelf, in je leveranciers, in iedereen die regelmatig met jouw bedrijf te maken heeft. red pepper gang productions houdt van de ontdekkingsreis om de verhalen te zoeken en te vinden. Samen met jou structureert ze alle elementen en leert jou hoe jij die verhalen bewust kunt inzetten om de juiste mensen aan te trekken en een sterke verbinding met hen aan te gaan. Durf je het avontuur aan te gaan? Neem dan gerust contact op! red pepper gang productions geeft regelmatig workshops Sterke Verhalen, maar is ook beschikbaar voor maatwerkprojecten.